13 Nisan 2008 Pazar

“ VATAN SAĞOLSUN ! “

*
O’nu geçen hafta bütün Türkiye tanıdı. O kim ? 6 Nisan günü Antalya’da Akdeniz Üniversitesi’nde elindeki tabanca ile öğrencilere ateş eden alnı kılıç dövmeli, sakallı provokatör (kışkırtmacı) den söz ediyorum. Televizyonlarda görüntülerini, gazetelerde fotoğraflarını gördüğünüz bu kışkırtıcı beş gün kaçtıktan sonra 11 Nisan günü yakalandı. Aynı televizyonlar, gazeteler yakalanma olayını şu başlıkla verdiler :

Akdeniz Üniversitesi’nde tabancayla ateş ederken görüntülenen Ömer Ulusoy yakalandı. Ulusoy, gazetecilere “Pişman olacak bir şey yapmadım. Vatan sağolsun” dedi. “

Neymiş ?

Vatan sağolsun” muş…

Bu kışkırtmacının hangi partiyle ve ocakla ilişkisi olduğu, daha önceki katıldığı eylemler de yer aldı basında.

Bu gelişmeler üzerine MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin Antalya il örgütünü feshetti. Parti teşkilatını da uyardı.

Bu kışkırtmacıyı sadece MHP’yle ilişkilendirmek yanlış olur. Geçmişte de, bugün de bütün partilerin ve siyasi örgütlerin içinde kışkırtmacılar olmuştur, olacaktır.

Yakın tarihimizde buna benzer kışkırtmacılar için "bu vatan için kursun atan da kursun yiyen de şereflidir" diyen siyasetçiler gördü bu ülke. Yine ülke kan gölüne dönmüşken "Bana milliyetçiler suç işliyor dedirtemezsiniz..." diyen de ünlü bir siyasetçiydi…

Bu tür siyasetçilerin olduğu bir ülkede elbette Hrant Dink’in katili ile güvenlik güçleri bayraklı hatıra fotoğrafı çektirir… Eli kanlı mafya liderleri “Türkiye seninle gurur duyuyor…” diye alkışlanır. Kurtlar Vadisi reyting rekorları kırar. Her milliyetçi delikanlı kendini Polat Alemdar sanır.

Vatan için hiçbir şey yapma…Bir ağaç dikme, bir öğrenci yetiştirme, bir yoksula yardım etme,…Bir iş yapma…Ama tak beline bir silah adam öldür, adam yarala, soygun yap, sakal bırak, namaz kıl, sonra da meydana çık “ Şehitler ölmez,Vatan bölünmez !” diye bağır ya da “ Vatan sağolsun !” de.

Ne güzel vatan…Ne kolay vatanseverlik…

Biz unutkan bir milletiz…Bu ülkede benim anımsadığım tam kırk yıldır bu kara sakallı kışkırtıcılar var. Yeni ortaya çıkmadılar ki…Bizim kuşak anımsasın, gençler de araştırıp öğrensinler diye bu kışkırtıcıların neden olduğu ve yüzlerce insanımızın katledildiği birkaç olayı burada anımsatmak istiyorum…

Yıl 1968…Aylardan Ağustos… ABD 6.Filosu İstanbul’da. Üniversite öğrencileri 6.Filo’yu protesto ediyor. Hukuk Fakültesi öğrencisi Vedat DEMİRCİOĞLU öğrenci yurdunun penceresinden atılarak öldürülüyor…

16 Şubat 1969 Kanlı Pazar…ABD 6.Filosu yine İstanbul’da. 35 bin öğrenci Beyazıt’tan Taksim’e yürüyor. Dolmabahçe Camii’nde namaz kılanları kışkırtıcılar galeyana getiriyor ve “Allah… Allah…” nidalarıyla bir işçi ve bir mühendis öldürülüyor. Demirel Başbakan…Ve o dönemin önde gelen kışkırtıcıları bakın neler diyorlar : “Pazar günü komünistler miting yapacak, biz bu mitingde savaşacağız. Silahı olan silahıyla, olmayan baltasıyla gelsin..." Komünistler kime karşı miting yapacaklardı? ABD savaş gemilerine karşı. İ.D. kim için cihat çağrısı yapıyordu? ABD için... O yılların önde gelen dinci yazarı M.Ş.E. nin Bugün gazetesindeki yazılarını bilenler bilir. Bilmeyenler ise araştırır öğrenir.

Daha yakın zaman…Bülent Ecevit Başbakan…1978 yılı…Aralık ayının 19’u ve 22’si… Kahramanmaraş olayları…Ö.K. isimli bir kışkırtıcı ( sonradan soyadını değiştirip milletvekili bile oldu ) nın sebep olduğu olaylarda resmi verilere göre 105 kişi öldü, 176 kişi yaralandı, 210 ev, 70 işyeri tahrip edildi. Resmi beyanların aksine ölü sayısının daha fazla olduğu da söylenmektedir.

4 Temmuz 1980…Çorum olayları…Yine resmi rakamlara göre 26 ölü.

Ve 2 Temmuz 1993 Sivas Katliamı… 33 insanın Madımak Oteli’nde yakılarak katledilmesi…

Bütün bu olayların sonunda kışkırtıcılar ne dedi ? Antalya’daki son kışkırtıcının dediğini… “Vatan sağolsun ! “

Bu sözde vatanseverlere ,kışkırtıcılara inat Nazım Hikmet’in 28 Temmuz 1962 tarihli Vatan Haini isimli şiirini de burada anımsamakta yarar var.

*
….

Evet, vatan hainiyim, siz vatanperverseniz, siz yurtseverseniz,
ben yurt hainiyim, ben vatan hainiyim.
Vatan çiftliklerinizse,
kasalarınızın ve çek defterlerinizin içindekilerse vatan,
vatan, şose boylarında gebermekse açlıktan,
vatan, soğukta it gibi titremek ve sıtmadan kıvranmaksa yazın,
fabrikalarınızda al kanımızı içmekse vatan,
vatan tırnaklarıysa ağalarınızın,
vatan, mızraklı ilmühalse, vatan, polis copuysa,
ödeneklerinizse, maaşlarınızsa vatan,
vatan, Amerikan üsleri, Amerikan bombası, Amerikan donanması topuysa,
vatan, kurtulmamaksa kokmuş karanlığımızdan,
ben vatan hainiyim.
Yazın üç sütun üstüne kapkara haykıran puntolarla :
Nâzım Hikmet vatan hainliğine devam ediyor hâlâ.


İZNİK DOĞUŞ GAZETESİ - 16 NİSAN 08

Hiç yorum yok: